Actividad Partido

 

Celebrada con éxito la concentración organizada por el colectivo antifascista de Alicante, de la que el PCPE y su juventud formarmos parte. Concentración homenaje a la memoria de los y las fallecidas en aquel bombardeo fascista del 25 de mayo de 1938 que dejó miles de personas muertas y heridas, además de una ciudad destrozada. Durante la concentración se han coreado consignas, se ha distribuido y leído el manifiesto, y se ha depositado un bonito ramo de flores que formaban la bandera republicana junto a la placa del nombre de la plaza, porque los antifascistas de Alicante ni olvidamos ni perdonamos, y porque Alicante será la tumba del fascismo.

En la concentración, se repartieron las siguientes octavillas:

La Memòria Històrica, és el record d'un poble sobre les accions col·lectives viscudes i la seua lluita per la preservació de la identitat. Un concepte profundament classista que quan tracta de reivindicar-se com un fet neutral en el desenvolupament de la lluita de classes acaba agenollat als interessos de la classe dominant. Així va passar en l'anomenada Transició democràtica i la seua Constitució on l'anunciat interès general no va ser més que l'acceptació de la victòria del feixisme i el silenci de les víctimes.

Nostra tasca com a comunistes és lluitar per la vertadera memòria de la nostra classe i del conjunt de resistències dels pobles i nacions de l'estat espanyol. Lluitar contra la desmemoria és també lluitar per la nostra cultura, la nostra vertadera història i contra la homogenització cultural espanyolista del nacional catolicisme franquista que tan present segueix entre nosaltres amb els noms de molts carrers o amb declaracions com les realitzades ahir mateix pel president de la diputació, César Sánchez en contra del dret a l'educació en valencià.

Sense que s'haja fet el més mínim intent de justícia, les cunetes dels nostres camins i carreteres segueixen albergant els cadàvers de, com a minim, 114.226 persones; fills i filles de la classe obrera que el seu únic delicte va ser lluitar per la Llibertat i el Socialisme. No podem consentir-ho per més temps, s'imposa exigir VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ, i denunciar la complicitat dels partits de l'anomenat govern del canvi d'Alacant que submissos a la decisió arbitrària d'una jutgessa feixista, han retornat als carrers els noms feixistes. No ho podem acceptar i cridem al poble a, en un acte d'insubmissió institucional, retornar-li els noms que van lluir durant unes poques setmanes També, el nostre Homenatge a les quasi 400 persones mortes i més d'1.000 ferides el 25 de maig de 1938 en el més sagnant esdeveniment viscut pel nostre poble després del colp feixista de la mateixa oligarquia que hui ens segueixen explotant i dessagnant com a classe.

Des del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya i la seua joventut, diem prou! i lluitem i lluitarem per la justícia històrica malgrat les traves i els impediments als quals ens sotmeta el capitalisme i honrem a les germanes i germans de classe caiguts per la lluita antifranquista.

Ni oblit, ni perdó! Contra el feixisme, organitza't i lluita!

 

Con éxito concluyeron las jornadas (20 y 21 de mayo) que la organización del partido en Baza dedicó en honor del Centenario de la Revolución Socialista de Octubre. A lo largo de los dos días tuvo lugar una interesante exposición de más de 50 carteles y murales de la época.…
Crònica de l'acte en defensa de les pensions públiques Amb una nombrosa assistència, el dissabte 20 de maig s'ha celebrat a Castelló l'acte en defensa de les pensions públiques, organitzat pel PCPE i la seua joventut. Ha presentat el camarada Kevin Álvarez, responsable polític del Partit a Castelló, que ha…

 

 

El próximo viernes 2 de Junio a las 19:30h tendrá lugar una charla-coloquio en la cual se analizará la situación del Sáhara actual y su historia ligada al estado español, para ello contaremos con la presencia de Salami Mahmud, presidente de AISOA; organizado por el Comité Antiimperialista d'Elx, en la cual participa el PCPE.

 

 

 

La célula de Castellón del PCPE está participando en las movilizaciones en defensa del sistema público de pensiones. También forma parte de la Plataforma en defensa de las pensiones públicas, que se constituyó recientemente. Dentro de ese trabajo, para exponer la posición de les comunistas, ha organizado un acto público en el que intervindrá Quim Boix, histórico militante comunista, en la actualidad secretario general de la Unión Internacional de Sindicatos de la Federación Sindical Mundial (FSM).
 
El acto tendrá lugar en Castelló el sábado 20 de mayo, a las 18 horas, en el Espai la Flama,  C/ Sanahuja, 8.
 
Nuevamente el Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE) en Toledo hemos hecho una campaña de reparto gratuito del periódico Unidad y Lucha en el barrio obrero de Palomarejos para dar a conocer nuestra postura política.
Este próximo jueves 11 de mayo a la 18:30, el PCPC en Gran Canaria organiza una mesa redonda en el Club La Provincia, y que tiene como título "LA SANIDAD PÚBLICA EN CANARIAS ...¿UN NEGOCIO?". Esta mesa redonda reunirá a varios activistas y trabajadores del sector. Desde el PCPC hemos…

 

El dissabte 6 de maig, a l'Espai la Flama, ha tingut lloc la presentació a Castelló dels Comitès per a la Unitat Obrera (CUO), en un acte públic organitzat pel PCPE i els CJC.

Ha presentat l'acte Alejandro Fas, Responsable Polític dels CJC a Castelló. A continuació han intervingut Santiago Castillo, Responsable de Moviment Obrer del PCPE a Castelló i dos responsables del CUO de l'Alacantí, els companys Javier Esteban i José Barril, Responsable de Moviment Obrer del Comitè del País Valencià del PCPE.

En les seues intervencionshan exposat el que signifiquen els CUO, un projecte impulsat inicialment pel PCPE per a ajudar a superar la fragmentació de la classe obrera i fomentar la consciència de classe i la unitat i solidaritat obrera, que no són un instrument del PCPE ni de cap força política o sindical, sinó un instrument de la classe treballadora per a la classe treballadora.

Entre les idees exposades està la crítica al Pacte Social i la necessitat de combatre aquesta estratègia, pels seus efectes negatius comprovats en dècades de retrocessos i pel que que suposa de destrucció de la consciència de classe.

També la necessitat de recuperar els sindicats com a instrument al servei de la nostra classe, no com a intermediadors en la lluita entre el capital i el treball, no com a el que es coneix com a «agents socials». En el sindicalisme que es proposa, l'assemblea de treballadores i treballadors ha de jugar un paper fonamental. Els CUO no suposen la negació del sindicalisme, sinó una aposta per la unitat de classe per damunt de les sigles sindicals concretes i perquè aquestes organitzacions, fonamentals per a la lluita obrera, funcionen amb un veritable caràcter de classe.

Es va plantejar com avui l'acció sindical que es fa està a la defensiva i sense la participació real dels i les afectades; un sindicalisme basat en sindicalistes professionals que signen convenis que justifiquen en que, si no s'hagueren signat, les coses serien encara pitjors; una dinàmica negativa ambla que cal acabar.

En les intervencions va quedar clar que els CUO no són un sindicat, no té ni vol tindre delegats a les empreses i, per suposat no aspira a rebre subvencions estatal ni tampoc alliberats.

Idees com la necessitat de la recuperació de l'internacionalisme i la necessitat de la lluita en el plànol ideològic cultural, des d'una perspectiva de classe, han aparegut també en les exposicions.

Els companys del CUO de l'Alacantí han exposat també les seues experiències de participació en les lluites laborals de la seua comarca, on la presència del CUO ha estat positiva per a l'obtenció de victòries.

Després de les intervencions, ha tingut lloc un llarg i intens debat. Ara la tasca es posar en peu un CUO que puga jugar a les nostres comarques el paper que l'experiència de l'Alacantí i altres ens ha mostrat.

 

El PCPE de Albacete estuvo presente en la manifestación del 1º de Mayo que como viene siendo habitual comienza en la Calle de la Feria y concluye en la Plaza de Gabriel Lodares , junto a la entrada principal del parque Abelardo Sánchez. A lo largo de este recorrido no…
El Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE) presente en la manifestación del 1 de Mayo en Toledo. Con el lema ningún sacrificio para salvar al capitalismo todo el poder para la clase obrera. Otro año mas luchando por unos salarios dignos por una educación y sanidad al servicio…
La Coordinadora Sindical de Clase (CSC) que forma parte de la Federación Sindical Mundial (FSM) con la Plataforma Joven de la zona Oriental de Huesca y el PCPE convocaron la concentración del Primero de Mayo en Monzón (Huesca). En el acto se leyeron comunicados y se exhibieron pancartas reivindicativas así…
Un año más, nuestra presencia no ha faltado en Alcoi, que aunque marcada por dificultades imprevistas, el PCPE de l’Alcoiá dejó oír sus llamadas a la organización y la lucha de nuestra clase, en la capital de la comarca. Este año ha sido peculiar, porque había convocada una concentración paralela…
Este 1 de Mayo, una vez más, militantes y simpatizantes del PCPA-PCPE en Granada hemos asistido a la manifestación convocada por SAT, CGT, USTEA y junto a los compañeros y compañeras de la Asamblea Interprofesional hemos marchado, bajo consignas combativas, con un bloque más numeroso de lo esperado aunque menos…

 

EL PCPE I ELS CJC PARTICIPEN AL 1r DE MAIG A CASTELLÓ

El PCPE i els CJC hem estat presents en totes les convocatòries pel 1r de maig que ha tingut lloc a les comarques del nord del País Valencià.

Des de primera hora del matí, dos camarades han participat en el muntatge de l'escenari i de tot el que calia per a l'acte final de la manifestació convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR), de la que el PCPE i els CJC formen part.

Més tard, diversos militants del PCPE i els CJC han assistit a la concentració convocada a Vila-real pel col·lectiu Cadires de la Fam. El responsable d'organització del PCPE ha fet una intervenció exposant la posició del Partit en aquest 1r de maig. A continuació, la responsable d'organització dels CJC ha plantejat què són els CUO i ha invitat a assistir a l'acte que tindrà lloc el dissabte 6 de maig, on el responsable de moviment obrer de la cèl·lula i membres del CUO de l'Alacantí exposaran detalladament el projecte, amb l'objectiu que prompte puguem tindre un CUO a la Plana.

A les 11 h començava la manifestació de Vinaròs, a la que el PCPE i els CJC han participat, distribuint l'octaveta per aquest 1r de maig. A la mateixa hora, a Castelló, hem estat presents a l'inici de la manifestació de CCOO i UGT, per a repartir l'octaveta i la propaganda l'acte sobre els CUO del dissabte 6.

Finalment, a les 12 hores, hem participat a la manifestació de la CRTR, el lema de la qual era «Ni esclaves del capital ni submises del pacte social», la que han assistint centenars de manifestants, amb bloc propi i amb nombrosa presència de militants i simpatitzants. Crits com ara «Que visca la lluita de la classe obrera», «Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera», «no hi ha altra manera, o amb la patronal o amb la classe obrera», o «Sí hi ha solució: eixida de l'OTAN, de l'euro i de la Unió» s'han escoltat als carrers de Castelló. També «Fora feixistes dels nostres barris», en passar per un local freqüentat per individus d'aquesta ideologia.

Al final de la manifestació, s'ha llegit el manifest, de marcat caràcter anticapitalista i contrari al pacte social. Ha continuació ha començat una jornada de confraternitat obrera, amb música, Fira d'Entitats i un dinar al carrer -paella vegetariana- per a desenes de persones, en l'elaboració del qual la militància del Partit i la Joventut han tingut un paper destacat.

En resum, una intensa jornada de lluita, que ha contribuït a anar trencant el clima de desmobilització imperant, al que la militància dels CJC i el PCPE han participat activament, col·laborant al seu bon resultat.

 

EL PCPE Y LOS CJC PARTICIPAN EN EL 1o DE MAYO EN CASTELLÓN

El PCPE y los CJC hemos estado presentes en todas las convocatorias por el 1 de Mayo que han tenido lugar en las comarcas del norte del País Valenciano. Desde primera hora de la mañana, dos camaradas han participado en el montaje del escenario y de todo lo necesario para el acto final de la manifestación convocada por la Coordinadora Repartimos el Trabajo y la Riqueza (CRTR), de la que el PCPE y los CJC forman parte.

Más tarde, varios militantes del PCPE y los CJC han asistido a la concentración convocada en Vila-real por el colectivo Sillas del Hambre. El responsable de organización del PCPE ha hecho una intervención exponiendo la posición del Partido en este 1o de mayo. A continuación, la responsable de organización de los CJC ha planteado qué son los CUO y ha invitado a asistir al acto que tendrá lugar el sábado 6 de mayo, donde el responsable de movimiento obrero de la célula y miembros del CUO de L'Alacantí expondrán detalladamente el proyecto, con el objetivo de que pronto podamos tener un CUO en la Plana.

A las 11 h comenzaba la manifestación de Vinaròs, en la que el PCPE y los CJC han participado, distribuyendo la octavilla para este 1 de Mayo. A la misma hora, en Castellón, hemos estado presentes al inicio de la manifestación de CCOO y UGT, para repartir la octavilla y la propaganda del acto sobre los CUO del sábado 6.

Finalmente, a las 12 horas, hemos participado en la manifestación de la crtra, el lema era «Ni esclavas del capital ni sumisas del pacto social», la que han asistiendo cientos de manifestantes, con bloque propio y con numerosa presencia de militantes y simpatizantes. Gritos como «Que viva la lucha de la clase obrera», «Nativa o  extranjera, la misma clase obrera», «no hay otra manera, o con la patronal o con la clase obrera", o "Sí hay solución: salida de la OTAN, del euro y de la Unión »se han escuchado en las calles de Castellón. También «Fuera fascistas de nuestros barrios», al pasar por un local frecuentado por individuos de esta ideología.

Al final de la manifestación, se ha leído el manifiesto, de marcado carácter anticapitalista y contrario al pacto social. Ha continuación ha comenzado una jornada de confraternidad obrera, con música, Feria de Entidades y una comida en la calle -paella vegetariana- para decenas de personas, en cuya elaboración la militancia del Partido y la Juventud han tenido un papel destacado.

En resumen, una intensa jornada de lucha, que ha contribuido a ir rompiendo el clima de desmovilización imperante, al que la militancia de los CJC y el PCPE han participado activamente, colaborando a su buen resultado.

 

Este Primero de Mayo las y los camaradas del Partido en Madrid hemos ondeado nuestras banderas junto a un nutrido número de compañeros y compañeras, de amigos y simpatizantes que reconocen al PCPE como referente en las luchas de los barrios y los pueblos de Madrid. A las 12h nuestro…
El primero de Mayo en la provincia de Córdoba se planteó desde Aguilar de la frontera e intentamos llegar con la propaganda a los sitios donde más fructífera pudiera ser dentro de las posibilidades que aquí tiene el partido. La pegada de carteles se repartió en cuatro localidades, tres pueblos…
Página 1 de 32